måndag 23 juli 2018

Ett uppvärmt Öland 1

Lika säkert som amen i kyrkan, gör vi ölandsbesök varje sommar. Och på två olika ställen.

I år med födelsedagspresenter som förtecken. Men där fick omprioriteras i år med en otrolig ölandsvärme. Bad och fiske var prioriterat. 

I år blev det bad på östra sidan vid en härlig sandstrand.


Alldeles underbart varmt och rent. Ingen algblommning här inte och inga maneter men uppfriskande.



Fisket är också något alldeles superprioriterat. Jag tror att Johan njuter lika mycket som Lars. I år var också Johans svåger Harry med. - Det blir nog inte mycket fisk, sa han och fick rätt. 18 flundror blev det och alla fick följa med till Halmstad. Värmen gjorden tydligen sitt till.


En koll av båten så allting ska fungera!

Numera ligger båten i Sandvik eftersom den "egna" hamnen raserades i en storm härom året. I Sandvik var också Inga-Lena och jag på Frukostmöte och fick ett trevligt föredrag med rubriken om konstverk verkligen behöver namn. Svaret blev både ja och nej.



Härifrån har man också vacker utsikt över Blå jungfrun, den lilla kullen i synranden. Där var vi för många år sedan.

Inga-Lena och Johan är fenor på att hitta nya trevliga utflyktsställen.
I Löttorp finns ett Getgårdsmejeri som tillverkar ost förstås och nytt för året, glass. Jättegod är den om någon skulle tro något annat. 
(Bilden på getterna är borta så den ligger väl i "molnet")

De första åren vi var på besök i Djupvik var det så här magiskt varma kvällar som i år. Då placeras grillen och annat i skottkärran och rullas ner till stranden vid Kalmarsund och så äter man middagen där.


Nytt för året var miljontals tångflugor. Mycket irriterande. Jag kliar fortfarande minnen av dem.


Så, innan solen hade sjunkit i havet gick vi tillbaka till husets härliga altan och njöt av de goda ostar vi hade handlat tidigare.









Inga kommentarer:

Skicka en kommentar