tisdag 24 juli 2018

Ett uppvärmt öland 2


Hos Alice och Job hade vi riktiga "slappedagar". En sak stod på programmet: Besök på den fina restaurangen Trädgårdsgatan 26. Det är en sommarrestaurang men konkurrerar säkert ändå med Karin Franssons Hotell Borgholm. Detta besök är sedan längesen planerat. - När vi fyller jämnt ska vi fira där, sa Alice. Och det har vi gjort, fyllt jämnt - och nu också firat.



Champagne att inleda med - givetvis! Därefter en trerättersmeny med tillhörande viner. En av Alice svärsöner körde oss.


Den lilla restaurangen tar bara 16 personer. Det finns en kött och en fiskmeny. Kocken Jonas är väl förberedd och lägger en sagolik sås till vår hälleflundra med musslor...…….. 

Ja, det var varmt på Öland. Men med hjälp av ac blev det skönt inomhus! Aldrig har man väl önskat att gå inomhus i sommarvärme. Som tur är finns det fruktträd på Målarhorvan. Där under var det också skönt att sitta.

Alice har nog skött sin trädgård bättre än vi för där fanns både blommor, bär och potatis.


De röda vinbären var mogna och behövde plockas. Så här på en pall eller stol satt min farfar och plockade vinbär och så satt också min far. Nu var det självklart att ta fram två pallar för att få bra ställning att plocka i.  Hälften av bären ligger nu i vår frys.

På tomten finns också ett valnötsträd. Exotiskt tycker jag. I år bär det för första gången riktigt många nötter.


Mycket roligt var det också att få träffa Alice yngsta barnbarn som jag tidigare bara sett figurera i Alice blogg. Ett otroligt charmigt barn, lilla Nora.

Alice och Job, ni får kämpa på i värmen. I dagens HP kunde man läsa att man vänjer sig så småningom vid värmen...…. Tack för jättemysiga dagar. Ses snart igen!



1 kommentar:

  1. Hettan fortsätter - och vi med den! Ja, inte är denna sommar som tidigare ölandssomrar, björkar står redan bruna och vissna, vår fina försommarträdgård liknar ett upptorkat ökenlandskap. Ert sommarbesök var dock som vanligt mysigt, så välkomna åter.

    SvaraRadera