lördag 7 juli 2018

Sommarbesök

I år har vi haft besök av familjen Bergström. Förra året bröt Signe benet och fick hålla sig hemma..... 

Vilken tur att de prickade in en alldeles fantastisk vecka med bad varje dag. En snabbficka ankomstdagen och så raka vägen till Tylösand där vågorna var alldeles perfekta. Så blev det bad i Frösakull men då blåste det så barnen kände sig sandblästrade. Sån tur att simstadion finns. Cyklarna var med där bak på bilen. Barnen njöt verkligen av att kunna cykla på våra asfalterade cykelbanor. 

Det är mycket som ska hinnas med under en kort vecka. En cykeltur in till stan med lite shopping och lunch. "Kusinerna" i Glumslöv fick besök och Saras "gamla" kompis Bisse i Vilshärad. 

Förutom bad så är sommarhalmstad starkt förknippat med Riccardoglass. 



Lars och jag som naturligtvis också var glassugna fick ta bilen.....


Hemma i trädgården sökte vi oss oftast till fruktträdens skugga.


Fotbollsintresset i familjen är stort så det blev några matcher på TV.


Att det är torrt i trädgården vet ju alla men konstigt nog har vi kunnat skörda en del. Tomater, gurka och paprika i växthuset är prioriterat. Där vattnar vi varje dag. Men lite förvånande är det att broccoli och bönor blir så fina. De får bara vatten någon gång då, och då. Det är tungt att bära vattenkannor.


Men -  inte lika roligt är det med potatisen. Den har i och för sig inte fått något vatten alls.


Detta är vad fem, ja fem satta potatis levererar!!! Tur att Staffan, vår potatis och grönsaksbonde finns.





1 kommentar:

  1. Sommarbesök är alltid trevligt, barnbarnsbesök särskilt! Torkan är inte trevlig - vet inte när jag sist längtade såå efter lite regn. Här vissnar det ena efter det andra bort men Nora lyckas hitta hallon varje dag, visst gäller det att prioritera vad man ska vattna. P

    SvaraRadera