tisdag 10 maj 2011

Mellan hägg och syren

Detta året är det inte mycket att avundas skomakaren som stängde verkstaden mellan hägg och syren. Något riktigt "mellan" har det ju inte blivit. Häggen slog ut i slutet av förra veckan och nu börjar också syrenerna
blomma. Nej det är inte mycket som slår naturens egna dofter.

I söndags tog vi en cykeltur till Möllegård, ett naturreservat som de senaste åren fått stor popularitet tack vare Riccardo. När jag var ny på Örjansskolan gjorde lärarna en utflykt på våren för att se på backsipporna. De var lite hemlighetsmakeri kring de där backsipporna så det kunde hända att någon "varit där i helgen" och spanat och att det var dags. -Medtag kaffe och filt, och det gjorde jag och fick förstås en fantastisk eftermiddag bland backsippor och kollegor.


Backsipporna var lite överblommade nu men Lars och jag enades om att backsippstuvorna var ovanligt många.

Riccardo är italienare och gör världens godaste glass. Lång kö var det när vi gick för att titta på blommorna, lång kö när vi själva skulle ställa oss i den och ännu längre när vi cyklade därifrån. Visst är det lätt att förstå hur god den är.


Vid mitt besök på biblioteket idag fick jag en gratisbok som jag läst om i lokalpressen. Det är den liten bok utgiven av länsstyrelsen och en guide till 32 av länets finaste områden. Gratis - på bibblan. Tänk vad bibblan är bra!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar