onsdag 4 maj 2011

Påskliljor

Ingen trodde väl att den goda värmen skulle bestå. De förståndiga? hörs säga: " allting går ju över så fort om värmen fortsätter" Tja i natt har väl i så fall frosten sett till att ett och annat "gott över". Rackarns kallt var det i morse att cykla till jobbet, vantar på och mössa hade heller inte varit fel. Nej, jag tror att allt i trädgården har överlevt och till helgen blir det varmt igen. Det gillar jag.

Valborgsmässoafton var det fortfarande något så när och vi cyklade till Heagård där vi åt och drack vårligt och gott.
Brasa blev det också och en kvartett unga herrar sjöng flerstämmigt så vackert om vårens ankomst och att vintern rasat ut. Lite allsång blev det också och en värmande dryck. Riktigt lycklig och med en härlig vårkänsla cyklade jag tillsammans med maken hemåt i den, kanske inte ljumma men ändå ljuvliga vårkvällen.


Massor av påskliljor minns jag att Gugge pratade omkring 1:a maj i fjol. Eftersom vi som bekant inte hade något internet fick det bli en pling till Gugge - tack för din snälla kommentar - som  har ordning på det mesta. Mycket riktigt karta till Fagerås fanns i deras bil! Med den kartans hjälp hittade vi till Fagerås alla påsklijor. Trodde väl aldrig att det skulle vara sååå mycket blommor! Jo då hundratusentals påskliljor av olika kulör och fason. Som en jättepark var det









Påskliljor är ju inte bara påskliljor. I Fagerås finns ca 150 av de 1000 olika arter som lär finnas.

3 kommentarer:

  1. WOW! Vilket ställe!
    Får inte upp din blogg på RSS:en så jag trodde inte du hunnit skriva något. Ska läsa om sommarpåsken nu.

    SvaraRadera
  2. Ja det är ett ställe man inte ska missa.
    Gugge

    SvaraRadera
  3. Wow, vilka bilder!

    SvaraRadera