tisdag 3 maj 2011

Sommarpåsk

Vilken påskhelg! ( ja, så dags att skriva om det nu, tänker ni förstås men om det skulle ha undgått någon så har vi varit utan internetuppkoppling i en hel vecka och det är ganska länge när det ska deklareras, betalas räkningar i slutet av månaden.....och skivas inlägg på bloggen. ) Halmstad var varmast i landet och inte saknar vi Kreta nu inte. Trädgården, ja hela naturen har ju fullständigt exploderat. Allt, nej men mycket blommar samtidigt.


I vårrabatten blommar förutom gulsippor, ett arv efter far Hakon, adonis, kungsängsliljor, ormöga, backsippor.... Dessutom har vi vackert blommande julrosor, en röd och en vit. Visst ska de väl blomma i snö?!

Sparrisen som tillhör en av våra favoriter så här års har också börjat sticka upp så till i Valborg kunde vi njuta av första skörden. Nej vi blev inte mätta på sparris. Det fick allt bli lite annat också. Men ack så gott det är. Stora rabarberstjälkar blev till en paj härom dagen.

Sara med familj kom med flyg på påskafton. Jag kom lagom i tid för att se den lilla familjens promenad från planet till ankomsthallen. Först pappa Oskar med Vidar i handen. Vidar såg ut att ha ett djupt samtal med pappa om motorer, propeller, landningsställ.... Så kom mamma Sara med Signe i handen och under armen hade Signe klämt fast sin kära isbjörn. En ljuvlig syn som jag bär med mig på näthinnan. Alla gladdes åt att det gått såå bra att flyga - första gången för barnen. Så blev det emfika med påsktårta i trädgården.


Uteleksakerna som vilat i nästan ett år kom fram och Vidar "motoriserade" trehjulingen med hjälp av Lars. Vidar har förstås följt farfars begynnande vårbruk så nu behövdes det sås en hel del här också, bl a raps och lin. Hela tiden låter det om "traktorn". Rrrrrrrr och det är riktigt skånska tungrrrrotsärrrr.


Signe har övertagit den plats som Vidar älskade förra året. Bland vattenkannor och vattenutkastaren.




Vidar är också intresserad av tomatodlingarna som nu står i växthuset och de behöver mycket vatten.

På påskdagen kom också Sus med familj. När "kusinerna " nosat på varandra en kort minut var lekandet igång. Storkusinen Astrid kastade sig upp i äppelträdet till de yngres beundran och snart var det riktigt tjo ovh tjim i trädgården.



Påsklunchen dukades förstås fram utomhus och när min blick föll på Fred som höjde sitt nubbeglas till sillens och påskens ära, fick jag associationer till "Hipp, hipp hurra". Barnen är alltid jättehungriga när det är matdags och det ska vara mat genast. Elliot smakade på av det mesta.



Så blev det traditionsenlig påskäggsletning. Morfar Lars hade lagt ut ett snöre att följa och med Astrid i täten började letandet.





Påskäggen innehöll lite godis förstås. Såpbubblor och gatukritor hade vi också inhandlat. Vår infart kunde ses som ett alternativ till konstrundan.
  
Signe vill "åsså" blåsa bubblor. Lite svårt att samtidigt äta skorpa.

En hopphage gjorde Astrid bland palmer traktorer och annat som pyntade infarten.

De roliga dagarna gick fort och så fick jag kram och puss - åtminstone av Vidar när jag lämnade av dem på flygplatsen. - Väl vetande att om ett par veckor fyller Signe två år och då åker vi upp och firar.

3 kommentarer:

  1. Nu prövar jag att kommentera idyllen!
    Du är en duktig bloggare!
    Gugge

    SvaraRadera
  2. Ja, det var väl en bra summering av påsken. Välkomna hit snart!

    SvaraRadera
  3. Jag godkänner också resumén! Vilka fina bilder det blev!

    SvaraRadera