tisdag 27 december 2011

Julafton

Julafton inleddes för vår del med "barnjulbön" i Glumslövs kyrka. Då gjordes krubban iordning och vi lyssnade till deras trevliga präst och sjöng julsånger tillsammans med alla i den fullsatta kyrkan. När vi kom ut från kyrkan sken solen. Ingen riktig julstämning kanske men bra mycket bättre än regnet som vi vaknat till.

Så blev det förstås julmat: kål, skinka, dopp, sill, köttbullar, prinskorv och mycket mer. Drycker fanns också givetvis och ett sångeblad med 11 snapsvisor. Turligt nog skulle jag köra hem så jag skålade i lättöl. Efterrätt blev en härlig fruktsallad á la grandpére Michel.

Dags för "Kalle Anka", till barnens glädje och en möjlighet för några av de äldre att ta en slummer. Sedan blev det lite långsamt och undrande över Tomten.

Så kom han då äntligen och barnen bedyrade att de varit snälla och gav Tomten sin kram.  Som alla vet har ju  Tomten mycket att stå i så när han gick vidare tog Astrid över julklappsutdelningen. Det tog riktigt lång tid för alla ville ju se vad som fanns i varje paket. Därefter följde några timmar då leksaker skulle monteras och provas..... Här sattes de vuxna på prov för inte var det så lätt alltid, det som var ämnat åt fyra resp sexåringen.

När kvällen började bli sen körde vi hem, förvånade över den myckna trafiken.

Annandagen körde vi till Bolmsö för att besöka släkten där. Vi fick en "gryta" till middag och Marianne berättade att hon tillsammans med karljohanssvamp från i höstas lagt i två kantareller som hon plockat på juldagen!!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar