måndag 4 juni 2012

Medelhavsträdgården har flyttat in

Det är slut på medelhavsträdgården - åtminstone vad värmen anbelangar....Urrr så kallt och blåsigt det är. När solen sticker till sitter vi i alla fall i uterummet. Där känns det lite grand som ute. Den här skönheten kan vi glädjas åt där nu.. En variant på passionsblomma. En något sen födelsedagspresent kom också i huset häromdagen. En lantana, en av Lars favoriter.


Vad gör man då när det blåser småspik och är kallt? Inte blir det glass hos Riccardo i alla fall. Nej, vi tog en sväng till Bjärehalvön, ett alltid kärt utflyktsmål. Alice och Bitte har talat så varmt om Birgit Nilsson -muséet i Boarp, Svenstorp heter väl gården. Vi åkte dit och gick där i flera timmar, tittade på utställningen med en fantastisk ljudanläggning, fick guidad tur i Birgits barndomshem och drack gott kaffe med köttbullsmacka i Stallcaféet.
Jag vet inte om man behöver vara operaintresserad för att tycka att denna skånegräbba har haft ett alldeles ordinärt liv. Jag vill varmt rekommendera ett besök på detta museum.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar