söndag 8 juli 2012

Fika

"Under ett yvigt plommonträd" sitter vi nu när det är så varmt att man måste söka skuggan. -Kom över på en kopp kaffe i eftermiddag. Så enkelt kan det vara att umgås i dessa sommartider. "Fika" är något vi mer förknippar med våra ungdomar - och barnbarn. Barnbarnen är mycket förtjusta i att just fika.



-Har du varit på Gräddhyllan, lät det i luren häromdagen. Det var f d kollegan A som då kom med förslaget att åka dit. Gräddhyllan ligger en bit in i landet. Närmare bestämt i trakten av Markaryd. Att det så ligger vid en sjö försämrar inte läget. Det var verkligen värt de milen som vi körde dit. Att sitta i bil och prata är också ett utmärkt sätt att umgås. Sällan blir man avbruten i pratet.



Allt kaffebröd är naturligtvis bakat på stället och man kan också få enklare lunchmat. Vi kom strax efter öppningsdags så allt låg orört framdukat. Jättesvårt att välja kan jag säga. Det får bli fler besök dit. Hör av er om ni vill ha vägbeskrivning.


Här kommer mer kaffe! Kakor tarvar mycket kaffe. Nu hör jag skrammel av kaffekoppar ner ifrån köket. Nu blir det förmiddagsfika.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar