onsdag 17 april 2013

1:a majblomman



Lika säkert som alla vårtecken i form av blommor och fåglar är väl barnen som säljer 1:a majblommor. I eftermiddags ringde det på dörren. Utanför stod två flickor och en pojke En av flickorna hade en specialgjord väska på magen. Flicka nr ett frågande om vi ville köpa en majblomma och efter vårt jakande svar fällde flicka nr två ner en lucka i väskan och man kunde beskåda alla olika sorters majblommor och deras priser. När vi hade bestämt oss och var redo att betala frågade jag vem som var kassör. Väskflickan förstås! - Och jag är bara med för att mamma säger att hon inte får gå ensam, sa pojken, brodern. Flicka nr ett då? Jo, hon var med för att fråga! Tänk vilket bra samarbete!

Just nu har vi underbara dagar med sol och värme. Vi är förstås ute i trädgården hela dagarna. Idag har vi bl a oljat in "stallaget". Nej det finns inget sådant ord i sao. Det är ett Larsord. Stallaget är det lilla staket och även lite högre träkonstruktion som vi har på altanen. Dessutom håller Lars på med ett projekt som jag antydde i förra inlägget.



Detta är bara början. Naturligtvis ska det inte bli någon sorts badbalja i trädgården utan snarare en form av odlingslåda. Den är formgiven av Lars men tillverkad av Martin Berntsson. Ni som varit och sett hans alster vet att det kommer att bli fint med tiden.....lite patina på lådan, ett blåregn som ska slingra sig runt det stallaget och så härliga blommor i låda. Återkommer när det har hänt lite mer.

Lilla fröken? "vippstjärt" har nu anlänt till vår trädgård också.

"Nu är det skönt att leva...."

1 kommentar:

  1. Ett liv utan en trädgård - en omöjlig tanke just nu då allt bara är så vackert så man inte vet hur man ska ta till sig allt! Visst blir det många rundor varje dag och alltid ser jag något nytt...
    Så fin baljan är, det ska bli spännande att följa dess framtida öde - blåregn låter underbart, jag blir avundsjuk för här blåser det nog alldelse för mycket för dylika skönheter.

    SvaraRadera