lördag 6 april 2013

Årets första trädgårdering


Tomaterna är nu omplanterade och ser ut att ha etablerat sig. De har åkt ut i uterummet. Igår var vi och kompletterade vårt frösortiment. Det är inte bara tomater som behöver börja sitt liv lite mjukare... Jag har sått gurka, squash, pyhsalis, luktärter, krasse, basilika, rucola, två sorters sallad i små gröna krukor. Allt står nu barnkammaren - uterummet.

Visst känns det att det är vår i luften trots att det om nätterna fortfarande är flera minusgrader. Dagtid når termometern upp till nio, tio grader och när det då inte blåser är det riktigt skönt i solen. Igår började vi städa lite i trädgården men det är stenhårt i marken, inte det minsta mjukt. ( Vi var på kyrkogården också igår. Bara för att konstatera att gravprydnaden fortfarande är ordentligt fastfrusen. )
Vi klippte ner en del vissna perenner och Lars sådde i lite gräs på ett ställe. För tidigt? Ja, det återstår att se.
Inte bara lökväxterna är på gång. Man ser också hur perennerna är pigga på att börja ett nytt liv.

Det är livet på en pinne att gå runt i trädgården och upptäcka vad som hänt "sedan igår", peta lite här och plocka lite där!

3 kommentarer:

  1. Visst är det härligt att leva livet på en pinne - trädgårdens tjusning tar aldrig slut (jo, när det var så himla mycket snö men det är ju historia nu.
    Ska barnkammaren vara lite sval? Jag ska sätta luktärtfrön men vet inte riktigt var jag ska placera sålådan, i uterummet där det ju är riktigt kallt på nätterna och jättevarmt på dagen eller i kökssoffan eller i Lillstugan där det är svalt jämt men ljust?
    Våren måste vara här för jag har hört spoven och sett årets första huggorm!
    Kram från ostkanten

    SvaraRadera
  2. Hugaligen för huggormen! Barnkammaren kanske = kökssoffan tills de grott ( säger Lars ). Våra står nu under extralampa i tvättstugan där det är varmt men så fort de har kommit upp sätter jag ut dem i uterummet där vi också har varmt på dagarna och kallt på nätterna...... Nu kommer Lars med en bok som säger att "Efter groning i 16 - 18 grader ska plantorna placeras i lägre temperatur under plantuppdragningen." Alltså har vi gjort helt fel!!! Får bli ändring i morgon. Ska f ö åka till Äholm då med Gunilla då.

    SvaraRadera
  3. Behöver du mjölkkartonger? Ska jag ta med till Regnbågen på onsdag?
    Gugge

    SvaraRadera