söndag 14 april 2013

Det knakar

Ja, det växer så det knakar - både inomhus och ute.

Idag kom faktiskt det utlovade vårvädret. 12 - 13 grader varmt och inte så mycket blåst. Kunde möjligen blåsipporna vara på gång? Från Ostkanten har vi fått rapporter och även bildbevis på blommande blåsippor.
Vi packade ryggsäcken med kaffe och lunchbullar, kameror och kikare.

Nej, det såg ut som när vi var där i fjol, då tre veckor tidigare. Bara enstaka blad men fågelsången var fantastisk. Man fick nästan sommarkänsla av skönsjungande bofinkar. Gunilla som är duktig och promenerar så gott som varje dag meddelade mig att hon hört bofinken. - Och då sa jag ( Gunilla ) Puss och kram på dig bofinken! Jag sätter inte in något kort i år från Guds gröna ängar. Det är mycket snarlikt det jag tog på Lars i fjol, med kikare. 

På hemväg körde vi inom Trädgårdcompaniet och duktiga Anneli. Där fick vi lite goda råd inför årets projekt!!


Här hemma i trädgården hittade jag denna vårlök som väl har förvillat sig hit. Tror inte att den fanns här i fjol.
Men den piggar upp. Annars är det mest rabarberna som får täta besök. De är på väg i form av små röda knoppar. Ni andra som också är lite trädgårdstokiga vet ju att man alltid tog en runda i trädgården så här års när man kom hem från arbetet. Och nu kan man ta hur många rundor som helst!

I uterummet och även på fönsterbrädan inomhus knakar det också. Hoppas bara att det fortsätter att vara lite varmt så de inte fryser när de ska ut i verkligheten.

I övrigt väver jag lite men det som tar en halvtimme att väva tar en och en halv att klippa. Tur att jag inte har någon deadline.

När jag sitter här vid datorn ser jag talgoxen fara förbi ganska ofta. Kanske har han lite mat till frun som kanske ligger på ägg i holken på väggen inte så långt från mitt fönster.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar