tisdag 14 maj 2013

Födelsedagsutflykt

Nu händer det mycket. Därför duggar det tätt med blogginläggen. Som Agneta sa"maj månad skulle vara två".

Vi, tre fd kollegor har varit på utflykt idag för att fira en födelsedag. Ganska kyligt var det på morgonen när vi gav oss iväg söderut. Vid Östra Karup tog vi av mot Båstad och i Boarp blev stopp för fm-kaffe. Caféet heter På kanelen!



Det är lite sedan vi träffades så det blev en hel del att avhandla. Att det kom en regnskur gjorde inte så mycket. Det blev tid till påtår. Vi hann också ta en runda på Stockholm Designhouse som ligger i närheten. Riktigt bra outlet fanns där bland alla de vackra och ganska dyra tingen. Ett fynd gjorde jag. En stor bag för weekendresor. 375 kr stod det på prislappen. Man skulle nästan tro att det fattades en etta före. Värre blev det för Agneta som trodde att hon gjorde ett kap men i det kapet ingick bara benen till ett bord. Brickan som hörde till var det minsann inget outletpris på.

Vi körde vidare upp över åsen och termometern sjönk till 6,5 grader..... Och det fortsatte regna. "Får jag stänga ac`n", frågade Agneta lite försynt. På småvägar åkte vi mot Höganäs som nästa mål. Susanne hade berättat om Saluhallen som nyligen öppnat där och som också serverade lunch. Ett sådant härligt ställe!




Saluhallen var inhyst i en av lokalerna som varit stenkärlsfabrik. På andra våningen severardes dagens lunch och alternativ till dagens.



"Mm" säger Margareta när vi blir serverade kalvrygg med goda tillbehör. Det är ett ställe som vi gärna rekommenderar.

Efter regn kommer solsken och så också idag. Himlen hade dessutom hunnit bli riktigt blå när vi körde vidare. En kopp kaffe är ju aldrig fel så vi styrde kosan mot Flickorna på Skäret - eller Skärbönorna som en gammal bekant kallade dem. Nu finns de ju inte längre men GustavVI Adolfs vanniljhjärtan saluförs fortfarande.



Vi valde en annan godbit och fick gott kaffe till. Lyxigt kändes det att kunna sitta utomhus i solen. En dag utan så mycken planering blev en riktigt trevlig dag.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar