tisdag 7 maj 2013

Möllegård

Livet som pensionär är härligt! En helt vanlig tisdag kan man bli bjuden på lunch på Tylöhus. Tack för den presenten säger maken och jag till vännerna G och A. Där satt vi med utsikt över Tylön. Salladsbord, soppa varmrätt och så kaffe. Detta är dagens lunch. Kan verkligen rekommenderas. Matsalen var full av hungriga konferensdeltagare? Rätt som det var satt vi där nästan ensamma. De andra skulle förstås jobba vidare!!



Det var lite disigt men ändå så vackert. Det är något visst med öar och fyrar tycker jag.

Vi hade cyklat ut och hade en plan för hemvägen. Måntro att backsipporna möjligen blommar i Möllegård?


Jodå! Och precis i sitt rätta flor. Låter väl poetiskt. Men det är så otroligt vackert och jag tyckte nog att där var fler blommor än i fjol. I sådana lägen blir jag lite gråtmild och orkar inte riktigt lyssna på Lars som förstås berättar hur det var på 60-talet när han arbetade på Praktiska Realskolan och detta ställe var lite hemligt. Så en dag i början av maj gick det en viskning genom kollegiet och man samlades med kaffekorgar för att beundra dessa ludna små sippor. Så var det faktiskt på Örjansskolan också........ Man undrar om lärarna i dagens skola kan få göra sådana spontanutflykter.

När man talar om Möllegård idag tänker väl de flesta på Riccardos underbara glass. Jo då, där var kö idag också men vi var faktiskt för mätta.

Vi gick genom grinden och över den första lilla färistenoch kom in i den delen av Möllegård som inte alls handlar om glass. Fåglarna konserterar och lövsprickningen har börjat och så känner man doften. Tänk vad vitsippor dofter underbart.



Alldeles vitt på marken på sina ställen. Där finns också, åtminstone ibland, en lite bäck. Bäckar är lite i klass med öar och fyrar i min värld. Lite liv i allt det stilla.



Så blanka svalörtens kronblad är. Ingen mer än vi tog den lilla promenaden bland fågelsång och blomster. De andra hade väl fullt upp med den goda glassen och lika bra var väl det. Men - när man själv tycker att något är så fantastiskt vill man ju gärna dela med sig av det. Så åk dit ni som bor i omgivningarna - nu. Snart är det för sent. Passa på att äta god glass också.

4 kommentarer:

  1. Vi var där med fågelkursen för ett par veckor sen. Då hade man eldat så gräset var alldeles svart och backsippsknopparna lyste ljusgrå. Vi får nog ge oss dit i helgen. Gäller att se till så det finns plats för körsbärsglassen också.
    Gugge

    SvaraRadera
  2. Åh, vad härligt det ser ut! Mina backsippor i trädgården har farit lite illa i vinter, men det tar sig kanske tills nästa år igen då!

    Tror jag får ta mig en tur ut i mina egna omgivningar för att se vad jag finner för blommor där!
    Kram, Sus

    SvaraRadera
  3. Tänk att man blir lika glad och förvånad varje vår över det överflöd som naturen bjuder oss i form av blommor och fåglar, värme och vårregn. Vilka fina bilder du bjuder på, jag känner doften av vitsippsbacken...

    Ännu häftigare är att just nu ligger ni ute i vår Lillstuga och sover - eller har den heltokigt sjungande näktergalen väckt er? Vi hoppas ni får ytterligare en härlig ölandavistelse att sortera in bland era utflyktsminnen.

    SvaraRadera
  4. Vandrade där för en vecka sen. Prins Bertil-stigen som utgår från Möllegård var upprustad med nytt grus och nya broar. Om man tröttnar på att gå utmed havet så är denna sträckning utmed Nyrebäcken ner till Frösakull ett fint alternativ.
    Gunvor

    SvaraRadera