söndag 12 maj 2013

Visst är han galen

Näktergalen alltså! Fyra på morgonen ser han till att man vaknar och sen är han tyst en stund för att sätta igång igen när han väl vet att man precis har somnat om. Men det är verkligen Öland. I morse vid frukost såg vi honom också - i närmsta träd.


Ja, vi har varit på Öland igen. Denna gången var det Sara som blev presentad med en Ölandsresa. Sin man Oskar hade hon förstås med. Barnen fick vara hemma hos farmor och farfar.
Sara har varit på Öland någon gång förut men det är längesedan och Oskar har inte varit där alls. Fåglar, blommor, Paradisverkstan, slottsruinen..... Det är svårt att få in allt på en och en halv dag. Och inte vill man sitta i bilen mer än nödvändigt när det är så fint solsken. Vi har bott i Gärdslösa som vanligt. Sara och Oskar i Prästgården och Lars och jag i Lillstugan hos Alice och Jobb. Eftersom Alice och jag "alltid" har känt varandra har Alice förstås träffat Sara som liten flicka , ja, t o m  som baby och så nu så många år senare träffas de igen. Visst är det fantastiskt.

Keramik tycker Sara om så det var nödvändigt med ett besök i Paradisverkstan. Alice hade berättat det det fanns en andrasorteringsförsäljning och där var det inte så svårt att handla. Själv blev jag mycket förtjust i ett stort fat för 3800 kr. Men nej, med eller utan pension blev det lite väl häftigt.

Andra dagen körde vi norrut längs stenkusten men så blev det önskemål om stopp och Sara ville åtminstone doppa fötterna i Kalmarsund. En förbivandrande sommarölänning påstod att det inte var mer än 10 grader och det är jag benägen att tro med tanke på att det inte var så längesedan snön låg här.



I födelsedagspaketet ingick också en middag hos Karin Fransson och det är verkligen en upplevelse både för ögat och gommen.



Gott? Ja jättegott. Glada och nöjda åkte Sara och Oskar hem på lördagen för att förbereda för deras lila tös som fyller fyra år i dagarna.

Också Lars och jag var glada och nöjda men fick tillfälle att stanna ytterligare en dag. Mer om det i nästa inlägg.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar