torsdag 27 februari 2014

Vårtokig

Det fina vårvädret håller i sig. Lite dimma då och då är smällar man får ta så här nära kusten. Idag har det minsann inte varit jättesoligt men termometern steg till 8,5 grader. Fullt godkänt. 27 februari. Svägerskan Mariannes födelsedag. Det har hänt att vi inte kunnat åka dit pga snöhinder. Enl meteorologerna är våren en hel månad tidigare än normalt och visst kommer det säkert bakslag men det är ändå VÅR.

I trädgården har rabarbern börjat röra på sig och har fått en hink över de små röda knutorna. Robban har varit inne på översyn och blev hämtad idag. Nej han står fortfarande i garaget. Ännu är det vintervila som gäller för honom. På vår lilla tur in till stan upptäckte vi att krokusen blommar i refuger och andra trafikdelare.

Häromdagen mötte jag Sollan på ICA. Hon hade minsann sett blåsippor - inte i trädgård utan ute i naturen.


Årets första kruka platerad, krukor blev det faktiskt. Den till höger har penséer men svägerskan ska få dem som blommar..... I helgen kommer Saras svärföräldrar hit på sin väg till Skåne för att besöka sitt nyaste barnbarn. Sara bor numera i Uppland och landskapsblomman heter kungsängslilja. På latin heter den fritillária. Visst låter det härligt. Fritillárior ska f ö pryda Sara o Oskars sovrumsvägg fick man se på facebook. Säga vad man vill om den typen av media men på så sätt får vi reda på en del om våra döttrars familjer.

1 kommentar:

  1. Åh, den där vackra krukan är bara så fin med de skira blommorna - avundsjuka är bara förnamnet om jag ska vara ärlig... Jag undrar vad de kan erbjuda i Borgholm nästa vecka för då ska jag också fixa en blomsterkruka vid dörren. Imorgon åker jag till Elin, det ska bli så roligt att bara vara vi två några dagar.
    Vårkramar från ostkanten, som är nollgradig just nu.

    SvaraRadera