måndag 29 maj 2017

En droppe vatten

Ingen har väl missat informationen att vi har lågt grundvatten och bevattningsförbud. I vår har det inte regnat många mm. Våra vattentunnor på 80 liter är sorgligt tomma.


Vi odlar lite grönsaker och har också blommor som behöver vatten men allt är ju prioriteringar. Vi uppmanas att spara på vattnet...... Det första kalla vattnet i duschen hamnar i en spann, Monicas tips. Det blir vatten till pelargonerna i balkonglådan. I köket blir det också en del "spillvatten" när man sköljer grönsaker och frukt..... Alices tips. Det vattnet hamnar så länge i en spann det också. Men om det nu skulle komma lite regn behöver man vara förberedd. En lite större tunna är inhandlad. Helt utan skönhetsvärde. Den rymmer 200 liter. Lite "meck" med utkastningsanordning från stupröret blev det. Här är det vatten från taket som ska tas tillvara.


Och så måste man testa så att den funkar. Lars föreslog slangen men nej, det fick bli att ta med vattenkannan upp för stegen.


Jo då det funkar. Så nu får vi se om det blir något regn.

Vi är nog en familj med projekt. Sus senaste är att flytta det gamla växthuset från ens sidan av trädgården till den andra. Nej, hon har ingen större tomt till sitt lilla radhus!!


Gott att ha ett par extra händer och en ganska lång far när takrutorna ska sättas fast.

I lördags var vi på Bolmsö och tvåårskalas. Släktens yngste på Lars sida. Vi tog en tur ner till sjön och där var så vackert men mer än fotbad blev det inte.



1 kommentar:

  1. Ja, nog är ni förberedda på att ta hand om regnet när det kommer - vad annat kan vi göra?
    Vi har en vaaarm helg bakom oss och tittar längtansfullt efter regnmoln, än så länge förgäves.

    SvaraRadera