onsdag 24 maj 2017

I denna ljuva sommartid

Johan fyllde 70 i början av mars och firade på Öland - med massor av snö. Nu, i slutet av maj ville vi fira honom med en nordvästskånsk utflykt. Fint väder och nästan helt stilla.

Tunneberga gästis i Jonstorp är ett av våra favoritställen och det kändes bra att få äta lunch där. Dagens var helstekt skäldervikenspätta. Också det starkt förknippat med trakten.


På småvägar tog vi oss till Krapperup för en promenad i parken.


Ett vackert blåregn täckte delar av Gyllenstiernas stjärnprydda fasad.
Men så kände vi alla det var något som luktade - lök. Mycket riktigt massor av ramslök hittade vi på flera ställen.


Rhododendron börjar också blomma. Här i parken i flera färger.


Avslutning på vår utflykt blev hos "Skärbönorna", Flickorna Lundgren på skäret. Där hade vi minsann tur. En skylt visade att man stänger klockan fyra och våra klockor visade just fyra. - Men man väntade en busslast en halvtimme senare så stängningstiden var framskjuten och vi var så välkomna.


Vaniljhjärtan, priset okänt Agneta, och toscabitar hamnade på kakfatet. Det där med priset på vaniljhjärtan blev en liten ploj bland några arbetskamrater på sin tid.  Det var ju så att priset steg för varje år och någon tyckte att det var hutlöst. Men som far Hakon brukade säga. - Man får betala för den vackra miljön.

Slutligen en utsiktsbild innan vi körde hemåt, också nu på mindre vägar, Via Sinarpsdalen på Bjärehalvön.

Ps Omvända världen. Har just hört den lokala väderprognosen: "Passa på att njuta av regnet för i em spricker det upp och det blir sol." Nej, det har inte ens blivit vått på våra stenplattor..... men det får bli ett annat inlägg.





1 kommentar:

  1. Vilken härlig födelsedagstur dagen bjöd på - kändes nästan som "himma" att via bild vara med på de ställen ni besökte, riktiga pärlor!

    SvaraRadera