måndag 1 maj 2017

Välkommen sköna maj

Nu äntligen har väl Vintern rasat ut och vi ska få lite vårvärme: Det började bra igår med en tvåsiffrig temperatur och det blev förstås trädgårdering. Idag ska vi sätta potatis och mer som vi hinner med. Enligt expertisen ska det ju fortsätta med vårväder en tid framöver. Visst är det ljuvligt!!

Medan jag lyssnar på skivan med Lunds studentsångare som sjunger in våren är Lars och hämtar bilen i Frösakull där vi var på trevlig och fin valborgsfest. De boende runt omkring fick ihop en stor hög med brännbart till en fin brasa.


Min födelsedag firade jag i Glumslöv hos Susanne. Sedan flera år tillbaka har vi pratat om ett besök på hemslöjden i Landskrona. Nu blev det av. Och vilken pärla!!


Man har specialiserat sig på yllebroderier och av dem fanns det mängder.


Jag tycker att de är så härliga men det är inget för mig som heller broderar korsstygn och liknande. Eller broderade får jag väl säga. Roligt var det att se att de gamla julbonader, som kom ut en för varje år, låg i en liten hög i en hylla  - och fortfarande görs mönster för varje år t o m  2016. Små dukar med korstygnsbroderier hittade vi också. Som Sus sa - Jag skulle visst kunna tänka mig att brodera en sån men frågan är vad man ska ha den till!!!


Den här garnväggen blev jag så förtjust i. Nej, det blev inga större affärer. Som så många gånger tidigare köpte jag några kort.

Lars och jag deltar i en kurs där man läser om Värmland och om Selma förstås. Hon bodde några år i Landskrona och skrev bl a Gösta Berlings saga där. Det blev lite sightseeing i stan och vi såg huset där hon bodde, en gata som fått hennes namn och en restaurang som heter Nils Holgersson. En bok har givits ut om hennes år i Landskrona så nu ska jag läsa den.

 
 
Vi var eniga om att Landskrona är en stad med mycket gammal fin bebyggelse och att staden har fått ett oförtjänt dåligt rykte.
 


1 kommentar:

  1. Visst hälsar vi sköna maj välkommen, särskilt om hon kommer med lite värme!
    Kul att se och läsa om mysiga Landskrona.

    SvaraRadera