torsdag 4 augusti 2011

Skepp o´hoj

Ja, jag syftar på FARTYGEN som ska anlöpa Halmstad som målgång för The Tall Ships Races. Nåja tävlingen avblåstes tidigare pga att man inte hade vind och fartygen riskerade att inte hinna i hamn till invigningen! Så idag väntas båtarna anlända. Vi tog kaffekorg och badkläder och cyklade ner till Grötvik i eftermiddags. Det blåste bra och trafiken var livlig både på land och i havet men inga stora båtar såg vi. Några stycken var vi som med hjälp av kikare försökte se något annat än enmastarna som tog sig in och ur hamnen. Men nej. Vi badade och drack vårt kaffe och kunde konstatera att vattnent var hyggligt varmt.

Igår tog vi oss en tur till Danmark. Vi körde norröver mot Hornbäck, Gilleleje och i Rågeleje åt vi vår medhavda matsäck och skulle bada. Det var inte så många i vattnet trots det fina vädret och när vi hörde en mor tjoa till sitt barn att "det är iskållt" beslöt vi att bara ta fotbad. Jo det stämde. Det var iskållt. Men vi åkte vidare och tog en båt mellan Sölager och Kulhuse, hittade ett jaktslott med en rolig historia om, drack kaffe med wienerbröd i Fredrikssund och styrde så mot Helsingör riktigt tillfreds med vår dag i det yndiga Danmark.

Det mognar i trädgården nu, dock inga äpplen ännu, Alice. Till dessert äter vi varje kväll några blåbär, hösthallon och häromkvällen jättegoda björnbär som Lars hittade när han klippte häcken. Men det som mognar mest är nog tomaterna. Idag bakade jag två goda tomat- och timjanbröd.

1 kommentar:

  1. Mina/dina gula tomater växer så det knakar. De gröna ser sämst skörd.
    Gugge

    SvaraRadera