måndag 7 november 2011

Fler hösttecken

 I går ville Jan-Åke ha hjälp med att få upp sin båt. Även om den är liten så behövdes det några man för att få upp den på land.  Inte minst för att vända den. I år har det tydligen inte varit något bra båtväder. Antingen har det varit för blåsigt eller regnat. Bättre lycka nästa år säger vi.



Som jag tidigare skrivit har vi nuvunna vänner i Varberg. "Wer eine Reise macht" osv har inte bara något att berätta utan hittar ibland vänner där kemin stämmer ovanligt bra. Vi träffades alltså på en resa och Ingegerd o Hans har dessutom haft den goda smaken att flytta från Örebro till Halland. Nej, det är inte vi som är den egentliga anledningen utan för att ha barn och barnbarn nära. Häromgången när vi träffades frågade de om vi spelar kort. Nu är det så att det aldrig varit så vanligt i våra hem men vi kontrade med ett av våra favoritspel nämligen Mahjong. Tänk nu är de helt fast, Ingegerd och Hans, så de har t o m köpt ett eget spel. Stort jubel utbröt i deras äppelrike, de bor i ett sådant, när Ingegerd efter en omgång lyckats få ihop 88 poäng!! Jippi!

Vi hade skördat några av våra jordärtskockor som är det sista ätbara i vår trädgård. Vi tog med några som skulle bli till lunchsoppa. Aldrig har jag ätit så god soppa gjord på skockor men så var det också både vispgrädde och sherry i den. Alice, det kan nog bli något ni råkar ut för när ni kommer.

Jag har en endaste svåger och han fyller 90 år idag. I lördags var det kalas på lokal i Lagan. Riktigt trevligt var det och naturligtvis bjöds det på härlig ostkaka till dessert. Lite skröplig till kroppen men fullt klar i knoppen. Får man leva och vara som Devy kan det nog gå an att bli så gammal.

Med från Småland hade vi också ett nyslaktat lamm. Det hänger nu i garaget för att bli mört och fint. Våra knivar ska lämnas bort och vässas, en nödvändighet. Så får vi se hur mycket av bärförrådet i frysen som måste förädlas för att ge plats åt färs, stekar, skivor...

1 kommentar:

  1. Jordärtskockssoppa - det låter gott. Vi ser så fram emot vår lilla minisemester väster/söderut om drygt en vecka, det ska bli så roligt att ses igen.

    SvaraRadera