tisdag 1 november 2011

"Det glimmar av gul och av klaraste rött"

Ja, det är så vackert ute. Vart jag än tittar ut ser jag höstfärgade löv. Kommer det sedan en liten solglimt förvandlas en del blad till guld.Vi har en japansk lönn som är alldeles röd men det står så till att vi måste gå ut och titta på den. Lite dålig planering. Härligt är det också att rosorna fortsätter att blomma trots ett par frostknäppar för fjorton dagar sedan.Värmebölja har vi också. Runt 13 grader. Måtte den böljan vara länge, länge.

I helgen har vi haft Glumslövbarnen här. Några aktiviteter hade vi inplanerade. Älgsafari utanför Markaryd tipsade en farmor om så dit körde vi. Nu var det väl lite off season kan jag tro men älgarna fanns där och vi körde runt en slingrande väg - sakta, sakta och tittade på dem. Älgjakt hade de nog aldrig hört talas om för de låg nästan på vägen och verkade inte bry sig ett dugg om oss. Möjligen tyckte de nog att vi var lite i vägen.



Lite norr om Halmstad finns en hög sanddyn och på söndagen tog vi oss dit. Astrid räknade trappstegen och fick dem till 110. Enligt uppgift är dynen 36 meter hög men någon utsikt var det inte att tala om för det var riktigt disigt.


Så blev det förstås lite inomhusaktiviteter. Jag hade vid tillfälle köpt en dvd med Trazan och Banarne. Den passade den unga generationen lika bra som deras mammor. Dock tappade äldsta generationen intresset ganska fort.




Pussel och högläsning är ju också något som alla våra barnbarn är roade av.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar