söndag 12 augusti 2012

Tjolöholm


Vi har varit på utflykt till Tjolöholms slott. Ett märkligt slott som inte är så gammalt och byggt i engelsk Tudorstil. Det är drygt 100 år.Vi hade en fantastiskt duktig guide som berättade om familjen Dicksons verk och så visade det sig vara Blanche, fru Dickson som tidigt blev änka, som fyllt slottet med allsköns moderniteter. Vad sägs om rundspolande dusch, centralvärme, Sveriges första dammsugare som för övrigt vägde ett ton och hade 40 m slang.
Inte minst intressant är att Blanche brydde sig mycket om de anställda på gården. Bl a samlades de anställdas barn varje morgon för att borsta tänderna........ Tjolöholm är verkligen värt ett besök.

På väg hem från Varberg, det var därifrån vår utflykt utgick, besökte vi bageriet i Slöinge som vi missade förra veckan. Lång kö ringlade sig ut på gatan från det lilla bageriet och sent fredag eftermiddag fanns inte så mycket kvar men vi hade två goda bröd med oss hem. Även Mostorps gårdsförsäljning var öppet i fredags och det var  en upplevelse att se det fräscha köttet och charkuterierna. Inte svårt att handla där inte.

Vi har sålt vår motorgräsklippare. Efter att ha frågar runt bland släkt och vänner utan intresse satte vi in en annons i HP i onsdags. Gode värld säger jag bara!! Senaste telefonsamtalet kom för fem minuter sedan och nu är det söndag kväll! En man från Heberg som undrade om den fanns kvar! Förste man ringde kl 8 i onsdags, när jag öppnade mobilen. Det var en man från Varberg som också köpte den. Mer än 25 personer har ringt och velat köpa vår gamla motorgräsklippare. Den är åtta år gammal men fungerar förstås fint.


Jag fick ett MMS från Sara i eftermiddags. Familjen var på utflykt till Alsta trädgårdar i Örsundsbro. Ungefär så här såg bilden ut som jag fick så jag gick ut och tittade på våra havtorn och minsann våra bilder ser väldigt lika ut. Vi får njuta av havtornen i väntan på våra gojibär.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar