tisdag 30 december 2014

Ack nu är det vinter....

Efter julaftons regnväder har vi haft ett par dagar med rejäl kyla - och då menar jag kyla. Ena morgonen -10 grader och igår -12.

Föräldrarna Duval var bjudna på stort kalas i lördags så barnen kom hit för att bli "passade". Precis lagom till deras ankomst började det snöa. Sus körde till Claes Olsson och fick tag på "stjärtlappar" att åka på i backen.


Till att börja med gick det lite trögt men efterhand som temperaturen sjönk gick det allt bättre. Så bra att Astrid slet upp sitt åkdon.

Lars och jag tog en promenad för att se om isen hade lagt sig - men nej.


Alldeles stilla var det men vattnet har tydligen hållit värmen ovanligt länge i år. Sus som julbadar på Ribban i Malmö påstod att hon aldrig julbadat i så varmt vatten något år.

Nu fick vi den där typen av väglag som är så förrädiskt, inte minst för oss som gärna tar en promenad. Termometern står nu på plus igen. Igår när vi skulle ut på kvällen kom det lite ny snö i pyttesmå flingor. Broddarna på!

Om en stund kommer Sara och hennes familj hit för att bl a fira nyår men under julgranen är det laddat för julklappsutdelning. Den har högsta prioritet.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar