tisdag 9 december 2014

Trevligheter

Nu är korten till Amerika på väg. Det blir några extra rader till dem som är så långt borta. Bl a skrev jag att den här tiden, före jul tycker jag är allra bäst. Den helg som gått har verkligen blivit utnyttjad:


I torsdags var vi i Varberg och åt julbord tillsammans med Ingegerd och Hans. Julbord är inte min passion men ett julbord med mycket av havets läckerheter lät frestande. Först var det glöggdrickning i foajén och där brann en brasa så härligt. Detta är Apelviken som också inrymmer en spa-anläggning. Några herrar dök upp iförda badrockar för att få en öl i baren. Vi slog oss ner i fåtöljerna och njöt av värme och stämning. Levande musik fanns också i form av en solist ackompanjerad av en gitarrist. Allt var mycket stämningsfullt. Tills - det kändes lite blött i baken. Hans upptäckte också detta. Vi närmare besiktning av våra fåtöljer visade det sig att någon med våta badbyxor antagligen suttit där före oss.


Jo, det var väldigt gott. Lite skaldjur och massor av lax och annan fisk. Skinka, småvarmt och mycket annat som tillhör ett julbord fanns också och ett härligt dessert och gottebord. Även om man försöker begränsa sitt ätande blir man ju ordentligt mätt.


Mycket folk fyllde på alltefter som kvällen led. Vi var så nöjda med att vi var tidiga, bland de första, och lämnade matsalen under hög stämning. Hela gick bl a.


Vi tackade för oss medan kvällen var ganska tidig. ( Ett  eller ett par parti mahjong hann vi med )

Efter att gjort ett besök på Mosstorp för att beställa julskinka kom vi hem vid lunchtid på lördagen. Lite paus blev det innan vi packade ihop för att bege oss till Inga-Lena och Johan för det årliga korvstoppandet. Allt flöt lika bra som vanligt. "Alla vet vi ju vad vi ska göra". Var det 18de eller 19de gången?


Ännu en trevlighet väntade denna helg, nämligen glöggfest hos Larsens. Redan när vi skakade av oss de regntunga kläderna, ( i söndags var det riktigt busväder) i hallen mötte oss den härliga glöggdoften. Tillsammans med många bekanta kunde vi förhöra oss om "läget". Lite sjukdomsprat blir det ju alltid men ganska snart övergick vi att småprata om julfirande och barnbarn. Efter en liten stund dukades ett härligt julbord upp! Fram kom korvar, köttbullar, skinka, grönkålspaj, sallad, god ost och så vörtbröd förstås m m




Här är det inte slut!!! För strax innan vi skulle gå hem tittade en lite bekymrad värdinna på maten som vi inte orkat äta upp och så sa hon: Ni kan väl komma hit och äta restlunch i morgon. Eller som någon med skånsk anknytning säger "ettergille". Visst gjorde vi gärna det.


1 kommentar:

  1. Så trevligt ni har det i väntan på julen. Ja, jag håller med dig - adventstiden är underbar, den är lång och man hinner med att njuta av varje grej som händer.
    Vad händer just nu? Ska vi få oväder eller går Alexander oss förbi? Vi tänder ljus och har ficklamporna till hands om strömmen går...

    SvaraRadera