fredag 26 december 2014

Julen 2014

Idag är det Annandagen. Vi har ätit "tomtegröt", doppat i grytan, ätit lutfisk och mycket av allt det andra som tillhör julbordet. Termometern stod på - 10 grader på morgonen och solen sken. Nu känns det som vi har hamnat i rätt årstid.

Julafton bjöd på ösregn stora delar av dagen och flera plusgrader. Efter att ha tänt ljus på anfädernas gravar körde vi till Glumslöv för att fira med familjen Duval.

Vi inledde som vanligt i kyrkan där barnen bygger färdigt krubban och så fick vi lyssna på vår favoritpräst Gisela som fick de församlade att låta som får och kor - djuren i stallet respektive på Betlehems ängar.

Den goda julmaten är alltid lagom aväten till klockan tre när Kalle Anka visas på TV. Alla är förstås lagom dästa och sitter varmt och bekvämt på plats...... Någon påstod att de aldrig sett ett visst avsnitt tidigare men vid närmare eftertanke hade personen i fråga nog, då som nu, tagit en liten powernap.

I

Till Kalle serveras kaffe och julgodis.

I slutet av programmet försvinner alltid någon och talar med övertydlighet om att det behövdes lite mer vispgrädde till ris alamaltan. Måste till affären!!

 
 
Också i år blev det vikarierande tomten som tjänstgjorde. Han hade stor hjälp av barnen. Tur var väl det för glasögonen låg väl inte i kavajfickan!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar