onsdag 3 december 2014

Uterummet så här års

 
 
 
Omkring första advent klipper Lars ner vinrankan och det blir så ljust både i uterummet och i vårt vardagsrum. Normalt ska då det mesta som blommat i krukor under sommaren vara visset och dött men nu är detta ju inte ett normalt år..................  Kameliorna, vi har två, har i sommar huserat under några buskar i en rabatt. Lite svårt att komma ihåg att vattna dem men vi har tydligen lyckats för nu börjar de skönheterna blomma. De kämpar ihop med granen om att göra det fint i uterummet.
 
 


Det var svårt att klippa ner och plocka undan för någon vecka sen. Då var det fortfarande många grader i uterummet men nu, i början av december, vet vi att blommorna inte hade mått så bra i den kyla som vi har fått. Vi har ingen värme alls i uterummet och det är inte särskilt tätt.

Bägarrankan, pelargonior och blyblomman får komma inomhus tillsammans med citronen och passionsblomman. Några av dem har hamnat i garaget där de får njuta vintervila. Det lär ju vara så att en del växter måste ha lite kyla för att ge blom och frukt följande år.


Ja Kerstin och Arne ni utlovade blomning hela säsongen och dipladenian har blommat sen vi fick den av er i början av maj. Nu står den i ett fönster på andra våningen - med en blomma i alla fall.


Blyblomman är Lars favorit. Den är nu nerklippt och vilar i garaget.



Pelargoniorna står kvar i uterummet. De är väl lite tåliga, eller?

Lite jul försöker vi få i vårt uterum. Granen hamnar där några veckor innan den får komma in och så har vi ett äppelhjärta som jag hittade i Huseby när vi var där på julmarknad. Tanken var väl att det skulle hänga utomhus och ge fåglarna lite julkänsla men med tanke på hur de stora svartfåglarna uppfört sig på sistone beslöts att det får börja inne.




Sist men inte minst: Tada!!


Efter ett halvt års väntan är den nu här, vår nya bil. Och visst lyser den upp på gatan där de allra flesta har gråa bilar.

2 kommentarer:

  1. "Snuggt" skulle Aron säga, vackert säger jag om den fina blomsterprakten och bilen, vad säger vi om den? Läcker!

    SvaraRadera
  2. Härligt att äntligen bilen har kommit!
    Gugge

    SvaraRadera