lördag 4 juli 2015

Der er et yndigt land


För en tid sedan kom vi på att vi nu i sommar har 25 årig "träffedag". Dvs det är så länge sedan vi började träffas. Otroligt! Lars kom med förslaget att vi skulle ta en liten tur till Danmark. Bra idé tyckte jag förstås.

Vi hamnade på ett "pensionat". Har man sett den danska serien om Badehotellet kan man lite känna igen sig i Höjbysöhotel på Själands udde. - Alla åt middag vid samma tid, man satt på sin bestämda plats och - lite olika typer av människor hade vi att titta på!!

Vi kom med det fina vädret kan man säga. Första morgonen körde vi ut till Gniben längst västerut.
 

Kav lugnt och kristallklar luft. Och massor av blommor. Lite av Ölandskänsla. Här passar ordet pastoralt. Det var så vackert att man blev tårögd.


Nästa helt tomt på folk var det och det kändes skönt att denna nästan första sommardagen slippa trängas med alla andra turister.


Massor av små hamnar körde vi ner till på vår väg. Små hamnar är Lars mycket förtjust i och han fick nog nästan sitt lystmäte.


Här har vi kommit till Odden havn i Havnebyn.

I Rörvig var det faktiskt riktigt mycket folk. Och det nästan kryllade av småfolket. Så småningom gick det upp för oss. Krabbfisketävling.


Vallmon blommade på många fält. Här fick vi  lite Provence-känsla.


Att danskarna är glada i att sätta färg på bl a sina hus märks så fort man kommer över Sundet.

Denna, Oddenkirken, inget undantag.


Också de många halmtaksförsedda husen är ju så typiskt danskt.


Vår lilla resa varande bara i tre dagar och vi tog vägen över Gilleleje, favorit sen tidigare.


Här kunde man köpa sin plattfisk direkt från båten. men med tanke på värmen tog vi istället vägen inom Helsingör och avslutade resan med några smörrebröd.





1 kommentar:

  1. Vilken trevlig lillsemester ni fick - och vi som får njuta av finfina bilder.
    Nu har vi varmt, puh säger vi och letar upp skuggan, den sköna och svala. Kanske ska vi våga oss på ett bad i eftermiddag?

    SvaraRadera