onsdag 22 juli 2015

En åttaåring firas och en kulinarisk resa till Slöinge

Precis som förra året händer det otroligt mycket de få dagar Bergströmmarna gör sitt sommarbesök i Halmstad så det får bli tre inlägg.

Att sommarvädret inte är på topp i år är det väl nog ordat om. Sara med familj kom hit i fredags eftermiddag och då var det faktiskt riktigt varmt så efter snabbfika for de ner till simstadion. Bada är en av måstena när man kommer till Halmstad på sommaren och i det här fallet är simstadion en klar tillgång.

"Kusin" Elliot passade på att fylla år under Kanadavistelsen så nu när alla var samlade blev kalas.


"Kusinerna" har roligt när de träffas och gjorde snabbt tabberas på drinktilltugget; chips, morötter och gurka att dippa.

På vår tidigare fråga om Elliots önskemål svarade han snabbt; Jaa, lite Hasse Anderssongrajår. Sus skickade oss en länk, där man kunde finna något lite i den vägen. Kan tänka mig att Hasse inte trodde det var möjligt med upphottning av sortimentet men en t-shirt fanns bl a. Någon vecka senare fick vi i ICA-kuriren se ett stort reportage om just Hasse och flera bilder. En plansch hade Elliot nämnt så - nej, vår tidning hade blivit regnskadad. Jag tog den vattenskadade och for till Bitte och fick byta mot ett fräschare ex. Vi gjorde helt enkelt en H. A. tavla. Pojken var mycket nöjd.


På söndagen öppnade simmis inte förrän kl 12. Detta beroende på att man haft nån typ av bilutställning??? på just simmis. Så himla dumt kan jag tycka. Kanske inte att man öppnar först kl 12 utan mer för att man valt denna plats för bilar!

Här kommer just den kulinariska biten in. Men först rasta barnen lite och oss andra med för den delen. Stora Dynen skulle vi passera på vägen.





Det började bli fikadags och vi hade Solhaga i sikte.


Förutom goda bullar, drack vi riktigt gott kaffe som visade sig vara, nej inte närproducerat men väl närrostat. Bara en liten bit bort ligger ett pensionat som också inhyser ett fantastiskt kafferosteri. Vi fick en fin föreläsning och Vidar en specialgenomgång av maskinerna.

 


Vad vore väl ett besök i Slöinge utan att ta vägen om SIA glass.


Visst var det svårt att välja!





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar