lördag 25 juli 2015

Det där med bär

Ett stort projekt i vår trädgård är att klippa häcken. Det är nu gjort. Själv är jag inte alls engagerad i denna syssla men Vidar var gärna med och hjälpte Lars.

Dagen efter det att familjen B hade styrt kosan norrut gav Gugge och jag oss ut på blåbärsjakt.


Vi hade båda hört ryktas att det skulle vara gott om blåbär i år. Tja, den där blå spannen blev då inte full.


 
 
Inte ska det väl se ut så här. På Öland var det nästan trängsel på buskarna. Men vi fick en skön stund i skogen, en trevlig pratstund och så en kopp kaffe förstås.
 
Det blev inte mer än ½ liter bär men det räckte till blåbärsmuffins och blev över.
 

Agneta, det är ditt recept och det är nog första gången jag gör dem på färska bär.

Vårt körsbärsträd har blivit något av en följetong. Igår plockade vi ner de flesta av bären. 5 -6 liter blev det. Just nu puttrar några av dem i en gryta för att bli marmelad.


Förutom att de ju är goda så är de ju så vackra.....


 
 


2 kommentarer:

  1. Vilka härliga innehållsrika dagar ni haft med barn och barnbarn. Vi har besök av våra dito och idag var vi i skogen och plockade blåbär. Det var en fröjd att se alla tre barnen plocka av bären, som det fanns gott om. Vi fick en liten emaljkruka fylld och åkte nöjda hem med blå munnar och regent hängandes i luften. Sen blev det rulltårta med hallon och blåbärsfyllning till eftermiddagsfika.

    SvaraRadera
  2. Ja visst, en härlig eftermiddag i skogen blev det. Nu vet vi i alla fall var det finns blåbärsmarker till nästa säsong.
    Gugge

    SvaraRadera