torsdag 23 juli 2015

RESAN till Danmark

När man bor i Enköpingstrakten är det inte självklart att ha varit i Danmark fast man är nästan åtta år. Förväntningarna ställdes högt denna dag. Färjan var väl det som var mest exotiskt i en liten pojkes funderingar. Buss från Dalabergsvägen.


Annat än skolbussen minsann!

Att åka tåg när man alltid annars åker bil känns förstås exklusivt. Och en hel timme skulle det ta till Helsingborg. Men - det var smockfull med resenärer så vi fick i nåd sitta bredvid en ganska sur ung tjej. Jag med Vidar i knät. Med Vidar är det så att han vill veta allt om allting så det blev förstås en del prat. Så småningom var vi tvungna att byta plats och hamnade då intill en mycket trevlig tjej som vid resans slut berättade för oss att hon lärt sig såå mycket om de olika åarna och även om samhällena som vi passerade. Kattarp, vilket namn! och -mormor vad är en ort?



På andra sidan gången satt Sara och Signe. Matsäck fick vi förstås ha med oss. Oskar fick stå större delen av resan.

Så var det då den jättestora färjan. Hamlet tror jag att det var. Många med oss skulle åka över så det blev till att köa. Just när vi var framme stängdes dörrarna mitt framför näsan på oss. Men så bra, då kom vi ju först på nästa färja och bra platser i fören fick vi så vi kunde se hur vi närmade oss Danmark, bovisiret som gick upp och ner.......


Signe tyckte katalogen med allt godis som salufördes var mest intressant.

När vi kommit av färjan var det lunchdags så vi gick upp till torget och hittade en italiensk restaurang som bl a hade spagetti och köttfärssås på menyn. Öl var självklart val för föräldrarna. Själv tog jag ett litet glas frokostvin.



Vad förknippar man annars med Helsingör? Ost förstås. Vi gick till stora ostaffären. Wow vilka ostar! Vidar tog en liten sväng, höll för näsan och gick snabbt ut igen.


Vilka bamseostar! Signe lät sig väl smaka av de små bitarna som lagts fram för att fresta till köp.

Själv förknippar jag barndomens Helsingörsbesök med glass. Så - igen var det svårt att välja för strutglass måste det ju vara.


MYCKET nöjda med dagen. På frågan om vad som var bäst blev svaret från båda barnen: färjan.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar