onsdag 6 juli 2011

Skörby - Körsbärsdalen

Så har vi varit på besök i Skörby igen och nu har Skörby blivit Körsbärsdalen. Fast detta är ju klarbär som Vidar mycket riktigt påpekar.

Det finns ett gammalt träd med bigarråer också och Signe älskar dem verkligen men de har en väldigt kraftigt röd fruktsaft så den här klädseln passar en liten bigarråätande flicka bäst.

Vidar hjälper Oskar att plocka klarbär för att göra saft. Nog måste det vara ett körsbärsår i år! Tack Gugge för erbjudandet men vi tog med oss lite hem och så har vi ju vårt eget lilla bigarråträd. Nog ska familjen klara sommarens saftbehov; samtidigt som Vidar och Oskar plockar klarbär försöker Sara och Signe få ihop de sista klasarna av fäderblom till saft - och - jag kokade saft av jordgubbar.

Kusinerna bor på andra sidan Enköping och där gjorde vi också besök. Föutom vackra vilda krolliljor växer där smultron. Underbara tycker Signe förstås och hon är fena på att hitta. Storkusinerna som är jämnåriga har också gemensamt intresse TRAKTORER. De lekte så intensivt att vi inte hörde dem alls.

Detta vackra exemplar vill jag gärna ha med men denna blomma växer hos Sara.

I födelsedagspresent fick jag en utflykt till Julita och den verkställdes i lördags. På Julita växer samlingar av bl a äppelträd, humle, pioner och rabarber. En äppelgenbank finns för bevarande av äldre sorter.
Den helgen vi var där hade man jordbrukets dag. Vi åkte en runda efter två rejäla ardennerhästar. Andra programpunkter som lockade till sig besökare var tuppgalning, kaninhoppning, taxbedömnining, fårklippning och till många barn glädje fanns Pettson och Findus där.
Men vad vore en jordbruksdag utan traktorer? Och i det här fallet en sprillans ny Massey Fergusson. Som man fick sitta i!

 Jo då, en mycket nöjd Vidar. Naturligtvis satt Signe också i traktorn.

Signe är ju nu en stor flicka och föräldrarna hoppas att hon under sommaren ska bli blöjfri. Från söndagen var det helt radikalt blöjor av och det innebar ju att pottan fick följa med när vi tog en promenad med vagnen. Visst blev det resultat.


Så småningom tyckte Signe att det var bättre att använda sig av "toabletten" precis som alla andra stora.

Vidar har fått en fiffig cykel utan trampor, ett utmärkt sätt att lära sig att få lite balans. Det gick i full fart utför Skörbybacken med några häpna kossor som publik.

Vädret: jättevarmt i början av vårt besök och lite kyligare i slutet men vi använde varken regnkläder eller solskyddsfaktor och inte heller Mygga. Anders, Oskars morbror, som har lite koll på vädret mätte upp 0,3 mm. Inte så bra för grödan. Nu är det för övrigt lite stiltje på lantbruket. Ska plocka lite flyghavre och flytta korna, sa Oskars far på min fråga.

Och idag har vi haft riktigt sommarvarmt i Halmstad. Trädgården var i stort behov av lite ans. Gräset var svårt att klippa för att det var så långt. Jag klippte lite vissna rosor och andra blommor och rensade en hel del ogräs. Så plockade vi, rensade och frös in krusbär och dessutom sockerärter till en god soppa som jag har hittat recept på. Jo då, det bor en liten hamster i mig!

2 kommentarer:

  1. Härliga bilder på ungarna.
    Gugge

    SvaraRadera
  2. HEJ!

    Jag letar exakt efter sådana träd när dom blommar.
    Vet du om dom blommar nu?
    Vet du om dom finns kvar i år och i så fall vart i Enköping? :)

    tacksam för svar: liliebiskopsdotter@hotmail.com

    SvaraRadera