tisdag 3 maj 2016

Ett iskallt besök i Holland

En resa till tulpanernas land i slutet av april, kan det bli annat än underbart. Jodå det var riktigt trevligt. Men det där med kläder efter väder hade vi inte riktigt förstått. Att det kunde bli så in i vassen iskallt alltså.

Redan innan vi kom fram till Rödby mötte vi snöplogen!!! Det var riktigt mycket snö och det såg så tokigt ut bland raps som började blomma.

Men i Holland blommade tulpaner och andra lökväxter.


Fälten med milliontals tulpaner innan vi kom fram till den stora blomsterparken Keukenhof är så fantastiska. Där hade vi tur för de timmar vi var där var det uppehållsväder och solen glimtade fram då och då.



Det är omöjligt att göra parken rättvisa på en lite blogg. Man kan bara säga att det är otroligt vackert.
I Holland är det helgdag när kungen fyller år. Han fyllde år just den här dagen. Kanske var det för hans skull man arrangerat denna plantering.


Att orange är holländarnas speciella färg gick inte att ta miste på. Jag antar att detta ska föreställa de smala husen intill en kanal.

Vad gör man då mer i detta land? Besöker Amsterdam förstås. Vi, Larsens och Lindbergs hade tänkt sig att kunna sitta ute vid någon kanalservering med ett glas svalt, vitt vin..... Så blev det inte. Vi åkte med en hop on hop off kanalbåt i regnvädret så alla foton blev prickiga. Men den välsignade båten var underbart varm. När vi vid ett tillfälle stått och väntat i regn och kyla var det gudomligt att komma in i båten och värma händerna vid varmluftsfläkten.


I Amsterdam gick vi till van Gogh museet. Det var fler än vi som tyckte att det passade med liknande inomhusaktiviteter......


I drygt en halvtimme köade vi utomhus för att köpa inträdesbiljett ( och sen köade vi inomhus för att få lämna ifrån oss ryggsäckar och kameror).

Det finns mycket att se och uppleva i Holland. I den lilla staden Edam köpte vi lite ost och tittade på smala kanaler.


 


Öppningsbara broar vill det till och de är lite speciella.


Hoppas nu att ni inte tycker att jag varit negativ i min beskrivning av resan. Vi har skrattat så mycket.

Någon hade varit i vårt hus medan vi var borta. En pytteliten husmus. Jättesöt. Den hade väl inte gjort så stor skada. Ätit lite på krukväxterna, hur den nu kom upp på fönsterbrädan. Lars jagade ut den med en sopborste.



1 kommentar: