lördag 28 maj 2016

Mera Öland

Så fort vi öppnat bildörren när vi anlänt Målarhorvan (Alices och Jobs hus heter så ) hör vi den! Näktergalen! Kanske "sången" inte är den allra vackraste, men ack så alldeles underbart. Den gör inte paus mer än några timmar under natten. Och den har mycket kraftigt ljud så när man vaknar till på natten hör man den oavsett om fönstret är stängt eller inte! Då vet man var man är.

Blommor och fåglar det är det som gäller på vårt vårbesök på Öland. Men lite kultur skadar inte och Alice har alltid förslag. Denna gången blev det Gråborg, Ölands största fornborg, och S:t Knuts kapell.



 
 
Redan någon timma efter vår ankomst åkte vi iväg för att se på fåglar. Skärfläckan är en favorit som vi inte gärna missar.
 


Men så fick vi, Alice mest, syn på något svårbestämbart. Alice travade iväg och frågade några riktiga fågelskådare. Jo, visst var det rariteter; kustsnäppa och kustpipare på väg till Arktis!



Alla fåglar är inte lika söta. I en liten hamn hittade vi måsbon på två ställen. Lite av "man tager vad man haver".




Vi såg fåglar och blommor där tveksamhet gjorde att vi fick ta fram flora och fågelbok. Sådana böcker finns det gott om på Målarhorvan.


Dagarna gick fort och vi hade som vanligt mycket att prata om. Innan vi gav oss hem på tisdagen föreslog Alice förmiddagskaffe vid ett av deras favoritställen med Kapelluddens fyr i blickfånget. 
Den ser man faktiskt från deras hus också.











1 kommentar:

  1. Vilka underbara fågel- och blombilder inkl. äppelblommorna! Och så vacker trasmatta!
    /Gunvor

    SvaraRadera