söndag 1 maj 2016

1:a maj VÄLKOMMEN

Vilken dag! Och så 1:a maj. Kan det passa bättre! Strålande sol och lagom varmt. Man måste ju få vänja sig.

Dagen har gått i måslandets tecken. Nej det är inget land. Som väl de flesta vet vid det här laget är det Lars uttryck för det som jag kallar att "gå omkring och skrutta", dvs plocka lite här och där, sätta några lökar från Hollandsresan, ta bort några maskrosor som kommit fel, sköta om tomatplantorna som förresten är färdiga för avhämtning nu, ni som känner er manade. Inte Alice och Sara som bor långt borta förstås......

Idag har vi suttit utomhus och ätit lunch. Ja. det börjar likna något.

I födelsedagspresent från Lars fick jag förutom jordgubbspyramiden en morgonfikaplats på baksidan. Där har vi morgonsol och ganska ofta är det mest lä där. Där har vi örtagården men efter ca 10 år vet vi att vi inte behöver så mycket plats för örterna. På Jysk hittade vi ett litet bord med två stolar som kommer att bli perfekta. Skulle tro att allt blir färdigt i morgon. Får väl se sedan hur varmt det blir på morgonen.

När jag tittar runt i trädgården tycker jag att det är ovanligt mycket tulpaner som tittar upp. Bara några har börjat blomma. Kanske är det så att det är ett tulpanår i år?! I Holland är det det i alla fall. Men det får bli ett annat inlägg.

Igår, på valborgsmässoafton var vi bjudna till vännerna i Frösakull. Tänk att vi kunde sitta i uterummet, visserligen med massor av levande ljus som värmde men ändå. Vi frös inte. Strax innan klockan 21 gick vi ner till stranden för att se på bålet. Kan man tänka sig - havet låg i stort sett spegelblankt. Så fantastiskt härligt.

Att vädret påverkar mig är väl ganska uppenbart.

1 kommentar:

  1. Vi väntar med spänning på tomatplanteöverlämning, dvs att ni kommer och hälsar på oss!
    Vår vindmätare får vila sig idag, vilket vi verkligen uppskattar. Vädermannen säger solsken och 16 grader, det blir utedag i morgon, hurra!

    SvaraRadera